Kuşbaşı Kebabı
Ptsi Ocak 19, 2009 1:31 pm
MALZEME
750 gram koyun veya kuzu eti
1 baş iri soğan
1 kaşık zeytinyağı
Tuz, karabiber.
HAZIRLANIŞI:
Koyun ve kuzunun kol ya da budundan alınmış yağsız etler kuşbaşı doğranır.
Etler bir kaba konur, üzerine zeytinyağı, rendelenmiş soğan, tuz katılır, karıştırılır. Dört beş saat, hatta bir gün öylece bırakılır. Bu arada etler soğan sularını çeker.
Bu etler alınarak aralıklı olmak üzere şişlere dizilir.
Ayrıca şişlere domates ve yeşil biberler de dizilir. Yanmış kömür veya odun közü üzerinde çevrilerek pişirilir.
Pişen domatesler ve yeşil biberler servis tabaklarının bir kenarına şişlerden çıkarılarak konur. Yine birlikte pişirilen kuşbaşı etler de tabakların diğer kenarına konur.
Karabiber ve toz kekik ekilerek yenir. Afiyet olsun.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz