Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

Join the forum, it's quick and easy

Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...
Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşağa gitmek
Arif TAS
Arif TAS
Kral Üye
Kral Üye
Erkek
Mesaj Sayısı : 506
Yaş : 28
Nerden : ŞANLIURFA
Okul-Sınıf : Hatice Gelener - 8/B
Kişisel İleti : Bu Site Bağımlılık Yapar ...! : )
Rep : 1
Tecrübe : 56498
Kayıt tarihi : 04/12/08
https://haticegelener.yetkinforum.com

Kuşbaşı Kebabı Empty Kuşbaşı Kebabı

Ptsi Ocak 19, 2009 1:31 pm
Kuşbaşı Kebabı 2670

MALZEME
750 gram koyun veya kuzu eti
1 baş iri soğan
1 kaşık zeytinyağı
Tuz, karabiber.





HAZIRLANIŞI:
Koyun ve kuzunun kol ya da budundan alınmış yağsız etler kuşbaşı doğranır.
Etler bir kaba konur, üzerine zeytinyağı, rendelenmiş soğan, tuz katılır, karıştırılır. Dört beş saat, hatta bir gün öylece bırakılır. Bu arada etler soğan sularını çeker.
Bu etler alınarak aralıklı olmak üzere şişlere dizilir.
Ayrıca şişlere domates ve yeşil biberler de dizilir. Yanmış kömür veya odun közü üzerinde çevrilerek pişirilir.
Pişen domatesler ve yeşil biberler servis tabaklarının bir kenarına şişlerden çıkarılarak konur. Yine birlikte pişirilen kuşbaşı etler de tabakların diğer kenarına konur.
Karabiber ve toz kekik ekilerek yenir. Afiyet olsun.
Sayfa başına dön
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz