Muhallebi Çıtır Kaplı Ayva Tatlısı
Paz Ara. 21, 2008 6:50 pm
MALZEMELER:
2 adet ayva
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
muhallebisi için :
2.5 bardak süt
1 aket dr. oetker tavuk göğsü
çıtır için:
2 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı şeker
YAPILIŞI:
Ayvalar kabuklarıyla rendelenir şeker ve tarçın eklenerek tıpkı almalı kurabiye harcı hazırlar gibi pişirilir. ve fırına dayanaklı bi borcama pişirilen ayvalar yayılır. bu arada tavuk göğsü arkasındaki tarife göre pişirilir ve ayvaların üstüne yayılır. son olarak 2 yumurta akı şekerle beraber iyice köpürülünceye kadar çırpılır ve muhallebinin üstüne sürülür kızgın fırına üstü kızarana kadar koyulur. muhallebisini kendi bildiğiniz bi tarifide kullanabilirsiniz. ben kolay olsun diye evde vardı tavuk göğsü kullandım... görüntü muhteşem oluyo... ayvalar en alt tabakada hafif mayhoş bi tatla hemen üstünde en sevdiğim muhallebi ve en üst tabakada çıtırrrrrr... afiyet olsun
2 adet ayva
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
muhallebisi için :
2.5 bardak süt
1 aket dr. oetker tavuk göğsü
çıtır için:
2 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı şeker
YAPILIŞI:
Ayvalar kabuklarıyla rendelenir şeker ve tarçın eklenerek tıpkı almalı kurabiye harcı hazırlar gibi pişirilir. ve fırına dayanaklı bi borcama pişirilen ayvalar yayılır. bu arada tavuk göğsü arkasındaki tarife göre pişirilir ve ayvaların üstüne yayılır. son olarak 2 yumurta akı şekerle beraber iyice köpürülünceye kadar çırpılır ve muhallebinin üstüne sürülür kızgın fırına üstü kızarana kadar koyulur. muhallebisini kendi bildiğiniz bi tarifide kullanabilirsiniz. ben kolay olsun diye evde vardı tavuk göğsü kullandım... görüntü muhteşem oluyo... ayvalar en alt tabakada hafif mayhoş bi tatla hemen üstünde en sevdiğim muhallebi ve en üst tabakada çıtırrrrrr... afiyet olsun
- Berfin YÜKSELÜye
Okul-Sınıf : Şanlıurfa Kız Lisesi
Rep : 0
Tecrübe : 58193
Geri: Muhallebi Çıtır Kaplı Ayva Tatlısı
Paz Ocak 11, 2009 11:52 pm
okay ev hanımı bize daha kolay tarifler ver annemle ben senin tariflerini takip ediyoruz aşçı hanım
- MisafirMisafir
Ptsi Ocak 12, 2009 10:21 pm
HİHİ OKAY SEN AŞÇI OLSANA NİHAHAH....HİÇ DENEDİNMİ BU MUHALLEBİ ÇITIR KAPLI AYVA TATLISINI GÜZEL OLUYOMU .. GÜZEL OLUYOSA BİZDE YAPAK
Salı Ocak 13, 2009 1:00 pm
şşş bakın valla bütün bunları silerim görürsünüz
- Hatice Kübra TekPaylaşımcı Üye
Okul-Sınıf : HATİCE GELENER İ.Ö.O 8/D
Rep : 0
Tecrübe : 57936
Paz Ocak 18, 2009 2:26 pm
madem siz erkekler yemek tariflerini yazacaktınız neden kadınca yazmışınız erkekçe yazsaydınız daha uygun olurdu benceeee
- MisafirMisafir
Çarş. Ocak 21, 2009 6:50 pm
EE OKAYDA BAYAN SAYILIR HATİCE..