Çikolatalı Halka Tatlısı
Paz Ara. 21, 2008 6:44 pm
GEREKLİ MALZEMELER:
•1 çorba kaşığı kabartma tozu
• 3 adet yumurta
• 3 kahve fincanı tozşeker
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• 3 kahve fincanı un
• 3 kahve fincanı kakao
Sosu için:
• 100 gram bitter çikolata
• 1 kahve fincanı süt
Şerbeti İçin:
• 1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ:
ŞEKER ve yumurtaları mikserle iyice çırpın. Şeker eridikten sonra, rendelenmiş limon kabuğu, elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu ilave edin. Bir süre daha karıştırın. Ortası delik olan bir kek kalıbını yağlayıp elinizdeki kek malzemelerini kaba boşaltın. Daha önceden 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. 1 su bardağı toz şekerle 1 su bardağı suyu iyice kaynatın. Soğuduktan sonra, fırından aldığınız tatlının üzerine gezdirerek boşaltın. Daha sonra tatlıyı servis tabağına koyun. Başka bir yerde sütle çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlının üzerine gezdirip, 4 saat boyunca dinlendirin ve soğuk bir şekilde servis yapın.
•1 çorba kaşığı kabartma tozu
• 3 adet yumurta
• 3 kahve fincanı tozşeker
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• 3 kahve fincanı un
• 3 kahve fincanı kakao
Sosu için:
• 100 gram bitter çikolata
• 1 kahve fincanı süt
Şerbeti İçin:
• 1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ:
ŞEKER ve yumurtaları mikserle iyice çırpın. Şeker eridikten sonra, rendelenmiş limon kabuğu, elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu ilave edin. Bir süre daha karıştırın. Ortası delik olan bir kek kalıbını yağlayıp elinizdeki kek malzemelerini kaba boşaltın. Daha önceden 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. 1 su bardağı toz şekerle 1 su bardağı suyu iyice kaynatın. Soğuduktan sonra, fırından aldığınız tatlının üzerine gezdirerek boşaltın. Daha sonra tatlıyı servis tabağına koyun. Başka bir yerde sütle çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlının üzerine gezdirip, 4 saat boyunca dinlendirin ve soğuk bir şekilde servis yapın.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz