Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

Join the forum, it's quick and easy

Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Arif TAS
Arif TAS
Kral Üye
Kral Üye
Erkek
Okul-Sınıf : Hatice Gelener - 8/B
Kişisel İleti : Bu Site Bağımlılık Yapar ...! : )
Rep : 1
Tecrübe : 58378
https://haticegelener.yetkinforum.com

Fakıbaba Suç Duyurusun'da Bulunacak Empty Fakıbaba Suç Duyurusun'da Bulunacak

Ptsi Şub. 16, 2009 2:21 pm
Fakıbaba Suç Duyurusun'da Bulunacak 1364

Uğurlu Beldesi yakınlarında bazı kooperatifler tarafından küçük sanayi sitesinin temeli atılacağı yönünde bilgi aldıklarını söyleyen Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Fakıbaba bölgenin 1. derecede tarım arazisi olduğunu belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Basın Bürosu aracılığıyla bir açıklama yayınladı.

16 Şubat 2009 Pazartesi Günü bazı küçük sanayi sitesi esnafının Uğurlu Beldesi’nde 1. sınıf sulanabilir tarım arazisi üzerinde yeni bir sanayi sitesi yapmak için girişimde bulunacaklarını öğrendiklerini ifade eden Başkan Fakıbaba, bu durumun suç teşkil ettiğini, bu yüzden gerekli mercileri ve tüm STK’ları acilen göreve davet ettiklerini kaydetti.

Uğurlu Beldesi’nde hayati önem taşıyan 1. sınıf sulanabilir tarım arazisi üzerinde yeni bir sanayi sitesinin yapılmasını üzüntü ile karşıladığını belirten Başkan Fakıbaba, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“16 Şubat 2009 Pazartesi Günü bazı küçük sanayi sitesi esnafının Uğurlu Beldesi’nde 1. sınıf sulanabilir tarım arazisi üzerinde yeni bir sanayi sitesi yapmak için girişimde bulunacaklarını öğrendim. Uğurlu Beldesi 1. sınıf bir tarım arazisidir. ŞUTİM’in yerine tepki gösteren bazı kişiler neden bu olayda acaba sessiz kalıyorlar. Oysaki ŞUTİM’in yeri 5,7 ve 9 kata müsait imarlı bir alandı. Ayrıca şehir merkezi ile Uğurlu Beldesine olan mesafe 15-20 km’dir. Bu uzun mesafede yeni bir sanayi sitesi yapmaktansa çevre yolu bağlantıları olan Evren Sanayi Sitesinin tam anlamıyla kullanılması bize göre daha mantıklı gelmektedir. Bence bunu yaparların asıl amacı sanayi esnafları arasında bir ikilem oluşturulmaktır. Bu hareket esnaf arkadaşlarımızı ileri de mağdur edecektir. Ben Belediye Başkanı olarak bunu bir suç mahiyetinde görüyorum ve gerekli mercileri göreve davet ediyorum. Eğer ki bir bölgede kaçak yapılaşma varsa lütfen memleketin sahibiyim diyenler ortaya çıksın ve bu konuyu takip etsinler. Ben Belediye Başkanı olarak elimden gelen tüm işlemleri yerine getireceğim. Ancak Şanlıurfa Belediyesi’nin yanı sıra birçok STK’lar çıkıp bu konuda fikirlerini acilen beyan etmeleri gerekir” dedi.

Tüm yetkilileri tekrar göreve davet eden Başkan Fakıbaba, “ Ne olursuzunuz kanunsuz bir işlem gerçekleştirmeyin. Çünkü 1. sınıf sulanabilir tarım arazisi üzerinde bir yapılaşmaya gitmek suçtur. Bu konuda elimizde Dsi’den alınan bir raporda mevcuttur. Bu yüzden tüm Şanlıurfalıları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Fakıbaba’nın ardından bir açıklama da Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Aslan’dan geldi.

Evren Sanayi Sitesi Kooperatifinin geçmişi hakkında kısa bir bilgi veren Mustafa Aslan, Evren Sanayi Sitesi dururken Uğurlu Beldesi’nde yeni bir sanayi sitesi yapılmasını tasnif etmediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Fakıbaba’nın göreve gelmesi ile birlikte daha da modern bir konuma gelen evren sanayi sitesinde halen boş yerlerin mevcut olduğunu sözlerine ekleyen Aslan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şanlıurfa sanayisi öyle kabuğunu kırmış bir sanayi değildir. Bu yüzden Uğurlu Beldesi’nde bir sanayi sitesi yapmak bence yanlıştır. İkincisi bu girişim sanayi sitesi esnafı arasında ikilem oluşturacaktır. En önemlisi tarım arazisi üzerinde bir yapılaşmaya gitmek ülkemizin milli serveti olan tarım arazilerini tahrip etmektir. Bu yanlıştan dönüleceği düşüncesindeyim” dedi.