Üzümlü Fırın Sütlaç
Çarş. Ocak 21, 2009 11:37 am
Üzümlü Fırın Sütlaç
Malzemeler:
1/2 kg Süt
1/2 Bardak Şeker
1 Kahve Fincanı Pirinç
3/4 Bardak Çekirdeksiz Kuru Üzüm
1 Çimdik Tuz
Tarçın yada Antepfıstığı
HAZIRLANIŞI :
Pirinci bır bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Uzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte birakin. Karışimi, ateşe dayanikli kaselere bölüştürün. Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin. Uzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Not: Uzümler tatlı olduğu için tarifte şeker miktarı az tutulmuştur. Arzu edilirse miktar artırılabilir. Aynı tarife 2 yumurta ekleyebilirsiniz. 1 Yumurtaları süt ilik olunca, çırpılmış olarak süte ekleyin. Daha sonra ateşi açıp sütü kaynatın.
Şimdiden Afiyet Olsun ...
- MisafirMisafir
Geri: Üzümlü Fırın Sütlaç
Çarş. Ocak 21, 2009 7:03 pm
SÜTLAÇ GÜZELDE.. ÜZÜMLÜSÜNÜ DÜŞÜNEMİYOM... ŞAHSEN ÜZÜMLE SÜTLAÇI YAKIŞTIRAMADIM..
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz