Mandalinalı Puding (Bayanlar Buraya)
Çarş. Ocak 21, 2009 11:35 am
Mandalinalı Puding (4 Kişilik)
Malzemeler:
6 Yaprak Jelatin
2 Mandalina
2,5 Küçük Kutu Süt Kreması
4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker
2 Portakalın Suyu
Sütlü Çikolata
HAZIRLANIŞI :
Jelatini 5 dakika suda bekletin. Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun. Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın. Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün. Süt kremasına mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip karıştırın.
Jelatini kısık ateşte eritin. Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp jelatine ilave edin. Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın. Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın. Kremalı karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin.
Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin. Portakal suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Çikolatayı rendeleyin.
Pudingi kalıptan çıkarın. Folyoyu üzerinden alın. Pudingi dilimleyip servis tabaklarına alın. Ses ve çikolata eşliğinde servis yapın.
Jelatin nasıl kullanılır? Yaprak jelatinın soğuk suda en az 5 dakika beklemesi gerekiyor Aksi halde topaklaşabilir. Ardından suyunu süzmeden kısık ateşte ısıtın. Önemli: Jelatinin katılaşma özelliğini yitirmemesi için kaynatmamaya özen gösterin.
- MisafirMisafir
Geri: Mandalinalı Puding (Bayanlar Buraya)
Çarş. Ocak 21, 2009 7:04 pm
PAYLAŞIM İÇİN TŞKLER
- MisafirMisafir
Geri: Mandalinalı Puding (Bayanlar Buraya)
Çarş. Ocak 21, 2009 7:05 pm
MANDALİNAYLA PUDİNGİ YAKIŞTIRAMADIM.. AMA DENİYECEM.. GÜZEL OLCAGINI SANMASAMDA..
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz