Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

Join the forum, it's quick and easy

Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...
Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşağa gitmek
Arif TAS
Arif TAS
Kral Üye
Kral Üye
Erkek
Mesaj Sayısı : 506
Yaş : 28
Nerden : ŞANLIURFA
Okul-Sınıf : Hatice Gelener - 8/B
Kişisel İleti : Bu Site Bağımlılık Yapar ...! : )
Rep : 1
Tecrübe : 56498
Kayıt tarihi : 04/12/08
https://haticegelener.yetkinforum.com

Fıstıklı Tel Kadayıf Empty Fıstıklı Tel Kadayıf

Çarş. Ocak 21, 2009 11:26 am
Fıstıklı Tel Kadayıf Thumb_298093869

Fıstıklı Tel Kadayıf (10 Kişilik)

Malzemeler:
Yarım kilo çiğ tel kadayıf
250 gr tereyağı veya margarin
250 gr Antepfıstığı (ceviz veya fındık da olabilir)
750 gr şeker
4 bardak su

HAZIRLANIŞI :
Kadayıf için kenar yüksekliği ortalama 3 santim olan bakır veya alüminyum bir tepsi tercih ediniz. Marketten aldığınız çiğ kadayıfı önce elinizle iyice ufalayıp dağıtın. (Bu işlem kadayıfın topaç olmasını önler ve daha iyi pişmesini sağlar.) Yağın 200 gramlık kısmıyla tepsiyi yağlayın.
Kadayıfı ikiye ayırın ve yarısını tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Eşit büyüklükte bir başka tepsiyle, dağıttığınız kadayıfı iyice bastırın. Dövdüğünüz veya öğüttüğünüz fıstığın hepsini tepsinin üzerine dağıtın. Kalan kadayıfı yine eşit bir şekilde fıstıkların üzerine kapatın. Boş tepsiyle yeniden bastırarak pişmesi için fırına verin. (Ocakta da pişirebilirsiniz fakat altı piştikten sonra kadayıfı ters çevirmeniz gerekir.)
Kadayıfı orta sıcaklıkta, üzeri kızarana kadar pişirin. Şayet yüksek hararetli bir fırında pişirirseniz üstü kızarmasına rağmen içi çiğ kalır ve bu lezzeti önler. Kadayıfın pişme süresi ortalama olarak 20 dakikadır.
Şerbetinin hazırlanışı: Şerbeti yapacağınız tencereye soğuk suyu boşaltın. Sonra şekerin tamamını boşaltın ve ısıtmadan soğuk suyun içinde karıştırarak tamamen eritin. (Bu işlemi yapmadığınız takdirde erimeyen şeker tencerenin dibine çöker ve ısınmaya başladığında yanarak tadı acımsı, rengi de sarımsı bir hale dönüşür.) Şekeri erittikten sonra kaynatın ve istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için kontrol edin. (Bir parmağınızı şerbete değdirip, şerbetsiz parmağınızı şerbetliyle birleştirdiğinizde yapışacak gibi oluyorsa kıvama gelmiş demektir.)
Bu aşamadan sonra ateşin altını kısarak kadayıfı fırından alana kadar kısık ateşte bekletin. Bu, şekerin donmasını önler. Fırından aldığınız kadayıfın üzerine hazırlamış olduğunuz şerbeti eşit şekilde dökün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra isteğinize göre kare veya dikdörtgen şeklinde keserek servise sunabilirsiniz.
İsteyenler rendelenmiş ince fıstıktan üzerine süs yapabilirler. Not: Şerbet kaynatılırken bir küçük limon ilave edilir. Bu, tatlımızın şekerlenmesini önler.
Anonymous
Misafir
Misafir

Fıstıklı Tel Kadayıf Empty Geri: Fıstıklı Tel Kadayıf

Çarş. Ocak 21, 2009 6:58 pm
PAYLASIM İÇİN TŞKLER
Anonymous
Misafir
Misafir

Fıstıklı Tel Kadayıf Empty Geri: Fıstıklı Tel Kadayıf

Çarş. Ocak 21, 2009 6:58 pm
YA AMA BU TATLININ EV YAPIMI GÜZEL OLMUYO.. HAZIR ALINSA DAHA GÜZEL Smile
Sayfa başına dön
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz