Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

Join the forum, it's quick and easy

Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...
Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşağa gitmek
Arif TAS
Arif TAS
Kral Üye
Kral Üye
Erkek
Mesaj Sayısı : 506
Yaş : 28
Nerden : ŞANLIURFA
Okul-Sınıf : Hatice Gelener - 8/B
Kişisel İleti : Bu Site Bağımlılık Yapar ...! : )
Rep : 1
Tecrübe : 58378
Kayıt tarihi : 04/12/08
https://haticegelener.yetkinforum.com

İrmik Helvası Empty İrmik Helvası

Çarş. Ocak 21, 2009 11:21 am
İrmik Helvası Thumb_676955195


malzemeler:

250 gr margarin veya tereyağı
500 gr irmik
50 gr çam fıstığı
4,5 su bardağı kaynar su
3,5 su bardağı toz şeker
hindistan cevizi
hazırlanması:

1. geniş ve derin bir tencerede 250 gr yağı eritin. 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye alın. orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.

2. fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar (ve dikkatlice) tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.

3. en son 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyin. karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın.

4. altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerlerini hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.
Anonymous
Misafir
Misafir

İrmik Helvası Empty Geri: İrmik Helvası

Çarş. Ocak 21, 2009 6:51 pm
PAYLASIM İÇİN TŞKLER
Anonymous
Misafir
Misafir

İrmik Helvası Empty Geri: İrmik Helvası

Çarş. Ocak 21, 2009 6:52 pm
YA BU HELVA SICAKKEN YENMEZSE SOGUDUKTAN SONRA DENİZ KIYISINDAKİ KUM GİBİ OLUYO YEMİN OLSUN HAA... KÜSTÜM BEN BU HELVADAN BİDA YAPMAM..
Sayfa başına dön
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz