İrmik Helvası
Çarş. Ocak 21, 2009 11:21 am
malzemeler:
250 gr margarin veya tereyağı
500 gr irmik
50 gr çam fıstığı
4,5 su bardağı kaynar su
3,5 su bardağı toz şeker
hindistan cevizi
hazırlanması:
1. geniş ve derin bir tencerede 250 gr yağı eritin. 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye alın. orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.
2. fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar (ve dikkatlice) tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.
3. en son 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyin. karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın.
4. altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerlerini hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.
- MisafirMisafir
Geri: İrmik Helvası
Çarş. Ocak 21, 2009 6:52 pm
YA BU HELVA SICAKKEN YENMEZSE SOGUDUKTAN SONRA DENİZ KIYISINDAKİ KUM GİBİ OLUYO YEMİN OLSUN HAA... KÜSTÜM BEN BU HELVADAN BİDA YAPMAM..
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz