Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

Join the forum, it's quick and easy

Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...
Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşağa gitmek
mehmetyesil
mehmetyesil
Administrator
Administrator
Erkek
Mesaj Sayısı : 341
Yaş : 31
Nerden : Okyanus
Okul-Sınıf : Akabe Toki Lisesi
Kişisel İleti : Sailor
Rep : 0
Tecrübe : 2147542007
Kayıt tarihi : 02/12/08

Lebeni Çorbası Empty Lebeni Çorbası

Çarş. Ara. 31, 2008 9:04 pm
Lebeni Çorbası Lebeni-corbasi

MALZEMELER
2 su bardağı aşurelik buğday
1 kilo yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Su

HAZIRLANIŞI
Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayın ve düdüklü tencereye koyup buğdayların üstüne buğdayların iki katı kadar bol su ekleyin. Düdüklü tencerede buğdayları yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Buğdaylar iyice pişince derin bir kabın içinde yoğurdu çırpın ve pişmiş olan buğdayları ve tuzu yoğurda ekleyip iyice karıştırın ve soğuyana kadar bekletin. Hazırladığınız lebeni çorbasın servis yaparken biraz buz ve suyla sulandırıp servis yapın.
Hepinize afiyet olsun.
Sayfa başına dön
Similar topics
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz