- mehmetyesilAdministrator
Mesaj Sayısı : 341
Yaş : 31
Nerden : Okyanus
Okul-Sınıf : Akabe Toki Lisesi
Kişisel İleti : Sailor
Rep : 0
Tecrübe : 2147542037
Kayıt tarihi : 02/12/08
Külünçe
Çarş. Ara. 31, 2008 9:02 pm
Sanliurfa mutfagina ait olan bu corek sahur vaktinin vazgecilmezidir. Icindeki malzemeler sayesinde tok tutar, hazmi kolaydir ve aylarca kalsa da bozulmaz. Dilediginiz zaman tost makinasinda veya firinda tazeleyerek yaninda cay ve peynirle tuketebilirsiniz.
Malzemeler:
1 l. sut 5 s.b. toz seker 4 s.b. zeytinyagi 2 pkt yas maya 1 c.k. mahlep 1 t.k. tarcin 1 c.k. toz raziyana (sanirim rezene kokunden yapilan bir baharat) 1 y.k. cörek otu Alabildigi kadar un (~4 kg)
Yapilisi:
Mayayi 1 bardak ilik sutte eritin. Toz sekeri ve geriye kalan sutu karistirin ve kisik ateste ilitin. Zeytinyagini ayri bir tencerede kokusu gidinceye kadar isitmaya devam edin. Unu zeytinyagiyla iyice karistirin, baharatlari dokup harmanlayin ve ortasini havuz gibi acin. Once mayali sonra sekerli sutu azar azar ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar iyice yogurun. Uzerini kapatip mayalanmasi için 1-2 saat bekletin. Mayalanan hamurdan pacalar koparip, yarim cm'den ince ve bir tatli tabagi buyuklugunde, yuvarlak acin. Hamuru dort esit ucgene kesip uzerine catalla delikler acin ve firin tepsiye dizin. Uzerine yumurta sarisi surup 170 dereceki firinda pembelesinceye kadar pisirin. Soguduktan sonra saklama kaplarina koyarak muhafaza edebilirsiniz.
Bu olculerle tam ne kadar cikiyor emin degilim, sanirim yaklasik dort kilo kadar olmali. Siz daha az yapmak istiyorsaniz olculeri degistirmeyi unutmayin!
Malzemeler:
1 l. sut 5 s.b. toz seker 4 s.b. zeytinyagi 2 pkt yas maya 1 c.k. mahlep 1 t.k. tarcin 1 c.k. toz raziyana (sanirim rezene kokunden yapilan bir baharat) 1 y.k. cörek otu Alabildigi kadar un (~4 kg)
Yapilisi:
Mayayi 1 bardak ilik sutte eritin. Toz sekeri ve geriye kalan sutu karistirin ve kisik ateste ilitin. Zeytinyagini ayri bir tencerede kokusu gidinceye kadar isitmaya devam edin. Unu zeytinyagiyla iyice karistirin, baharatlari dokup harmanlayin ve ortasini havuz gibi acin. Once mayali sonra sekerli sutu azar azar ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar iyice yogurun. Uzerini kapatip mayalanmasi için 1-2 saat bekletin. Mayalanan hamurdan pacalar koparip, yarim cm'den ince ve bir tatli tabagi buyuklugunde, yuvarlak acin. Hamuru dort esit ucgene kesip uzerine catalla delikler acin ve firin tepsiye dizin. Uzerine yumurta sarisi surup 170 dereceki firinda pembelesinceye kadar pisirin. Soguduktan sonra saklama kaplarina koyarak muhafaza edebilirsiniz.
Bu olculerle tam ne kadar cikiyor emin degilim, sanirim yaklasik dort kilo kadar olmali. Siz daha az yapmak istiyorsaniz olculeri degistirmeyi unutmayin!
- MisafirMisafir
Geri: Külünçe
Çarş. Ocak 21, 2009 7:00 pm
YA KADINCA BÖLÜMÜ AMA 1 TANE KIZ ÖGRENCİ YORUM YAZMAMIŞ YAA ERKEKLER YOLUNUZUMU ŞAŞIRDINIZ YOKSAAA
- mehmet eminAyın Üyesi
Mesaj Sayısı : 42
Yaş : 29
Nerden : şanlıurfa
Okul-Sınıf : hatice gelener i.ö.o 8/b
Rep : 0
Tecrübe : 58162
Kayıt tarihi : 26/12/08
Geri: Külünçe
Çarş. Tem. 15, 2009 1:24 pm
velle külüncenın duzlusu çaydann hoş gidi haaa
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz