Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

Join the forum, it's quick and easy

Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...
Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşağa gitmek
mehmetyesil
mehmetyesil
Administrator
Administrator
Erkek
Mesaj Sayısı : 341
Yaş : 31
Nerden : Okyanus
Okul-Sınıf : Akabe Toki Lisesi
Kişisel İleti : Sailor
Rep : 0
Tecrübe : 2147542047
Kayıt tarihi : 02/12/08

Semsek (Ara Öğün) Empty Semsek (Ara Öğün)

Çarş. Ara. 31, 2008 8:58 pm
Malzemeleri

1/2 kg yemeklik kıyma,
1 orta boy kuru soğan,
bir tutam tuz,
karabiber,
maydonoz

Hamuru için;
Un,su tuz

1 kaşık sıvı yağ

Hazırlanışı:
Kıyma kavrulurken içine ince kıyılmış kuru soğan baharatlar tuz konur ve kavurma işlemi bitince kapatılır ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.hamur hazırlanır merdaneyle açılabilecek çok sert veya yumuşak olmayan bir hamur olması lazım.daha sonra küçük yumaklar yapılır ve kahvaltı tabağı kadar biraz daha küçük şekilde açılır soğumuş olan kıymadan yeteri kadar ortasına koyduktan sonra poğaça şeklinde kapatılır hepsi bitince kızgın yağda kızartılır.
Sayfa başına dön
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz