- mehmetyesilAdministrator
Mesaj Sayısı : 341
Yaş : 31
Nerden : Okyanus
Okul-Sınıf : Akabe Toki Lisesi
Kişisel İleti : Sailor
Rep : 0
Tecrübe : 2147542047
Kayıt tarihi : 02/12/08
Semsek (Ara Öğün)
Çarş. Ara. 31, 2008 8:58 pm
Malzemeleri
1/2 kg yemeklik kıyma,
1 orta boy kuru soğan,
bir tutam tuz,
karabiber,
maydonoz
Hamuru için;
Un,su tuz
1 kaşık sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kıyma kavrulurken içine ince kıyılmış kuru soğan baharatlar tuz konur ve kavurma işlemi bitince kapatılır ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.hamur hazırlanır merdaneyle açılabilecek çok sert veya yumuşak olmayan bir hamur olması lazım.daha sonra küçük yumaklar yapılır ve kahvaltı tabağı kadar biraz daha küçük şekilde açılır soğumuş olan kıymadan yeteri kadar ortasına koyduktan sonra poğaça şeklinde kapatılır hepsi bitince kızgın yağda kızartılır.
1/2 kg yemeklik kıyma,
1 orta boy kuru soğan,
bir tutam tuz,
karabiber,
maydonoz
Hamuru için;
Un,su tuz
1 kaşık sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kıyma kavrulurken içine ince kıyılmış kuru soğan baharatlar tuz konur ve kavurma işlemi bitince kapatılır ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.hamur hazırlanır merdaneyle açılabilecek çok sert veya yumuşak olmayan bir hamur olması lazım.daha sonra küçük yumaklar yapılır ve kahvaltı tabağı kadar biraz daha küçük şekilde açılır soğumuş olan kıymadan yeteri kadar ortasına koyduktan sonra poğaça şeklinde kapatılır hepsi bitince kızgın yağda kızartılır.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz