Sakızlı Su Muhallebisi
Paz Ara. 21, 2008 6:47 pm
MALZEME
• 1 yemek kaşığı un (tam dolmayacak)
• 1/8 paket nişasta
• 1/8 paket pirinç unu
• 1 tatlı kaşığı sakız
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 çay kaşığı yeşil fıstık
• Yanm su bardağı süt
• 1 kahve fincanı su
YAPILIŞI
Unu, nişastayı, pirinç ununu ve suyu bir kaba koyarak çırpma teliyie iyice çırpıp tülbentle süzelim. Bir tencereye sütü koyup kaynattıktan sonra toz şekeri ilave edip karıştıralım. Sakızları ince İnce tel tel ayırıp ekleyelim. Yapmış olduğumuz un bulamacını ocağın altını kısarak hem karıştıralım hem de diğer bulamaca ilave edelim. Koyulaşınca ateşten alalım. Kaselere koyarak servis yapalım. Arzu edilirse üzerine fıstık koyalım.
• 1 yemek kaşığı un (tam dolmayacak)
• 1/8 paket nişasta
• 1/8 paket pirinç unu
• 1 tatlı kaşığı sakız
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 çay kaşığı yeşil fıstık
• Yanm su bardağı süt
• 1 kahve fincanı su
YAPILIŞI
Unu, nişastayı, pirinç ununu ve suyu bir kaba koyarak çırpma teliyie iyice çırpıp tülbentle süzelim. Bir tencereye sütü koyup kaynattıktan sonra toz şekeri ilave edip karıştıralım. Sakızları ince İnce tel tel ayırıp ekleyelim. Yapmış olduğumuz un bulamacını ocağın altını kısarak hem karıştıralım hem de diğer bulamaca ilave edelim. Koyulaşınca ateşten alalım. Kaselere koyarak servis yapalım. Arzu edilirse üzerine fıstık koyalım.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz