Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

Join the forum, it's quick and easy

Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...
Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşağa gitmek
Mehmet Emin OKAY
Mehmet Emin OKAY
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Erkek
Mesaj Sayısı : 160
Yaş : 30
Nerden : ŞANLIURFA
Okul-Sınıf : Hatice Gelener - 8/B
Kişisel İleti : Adıyaman\'lıyız Allah\'ın AdamıyızxD
Rep : 0
Tecrübe : 58331
Kayıt tarihi : 05/12/08
http://www.haticegelener.yetkinforum.com

Etli Marul Salatası (4 Kişilik) Empty Etli Marul Salatası (4 Kişilik)

Paz Ara. 21, 2008 6:36 pm
Etli Marul Salatası (4 Kişilik)
Tarife ait bilgiler
Yemek : Etli Marul Salatası (4 Kişilik)
Tür : Salatalar
Mutfak : Genel mutfağı
Süre :
Zorluk :
MALZEMELER
350 gr Hindi Filetosu
1-2 Tatlı Kaşığı Bal
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1-2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Küçük Atom Marul
1 Çorba Kaşığı Soyulmuş Ayçekirdeği
250 gr Kiraz Domates
1 Salatalık
1 Küçük Kutu Mısır (Hazır ürün, konserve)
1 Demet Taze Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Margarin
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Eti ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın. Bir kasede bal, soya sosu, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp bir marinat hazırlayın. Marinatı etin üzerine döküp karıştırın. Etin üzerini örterek buzdolabında 20 dakika kadar bekletin.
Bu arada çekirdekleri yağsız bir tavada kavurun. Marul, domates ve salatayı iyice yıkayıp suyunu süzün. Marulu iri dograyın. Domatesleri ikiye bölün. Salatalıgı ince dilimler halinde doğrayın. Mısıru süzün. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince doğrayın.
Sirke, tuz, karabiber ve sıvıyağı karıştırıp bir sos hazırlayın.
Margarini bir tavada eritin. Eti tavada 3 dakika kavurun. Kısa bir süre soğumasını bekleyin.
Büyük bir servis kasesinde marul, domates salatalık ve mısırı salata sosu ile karıştırın. Taze soğan ve çekirdekleri ekleyin. Eti salatanın üzerine yerleştirip servis yapın
ÖNERİ: Eti pişirmeden önce marinattan çıkarıp susama bularsanız çok daha farklı bir tat elde edebilirsiniz.
Sayfa başına dön
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz