Hatice Gelener Ilk Ogretim Okulu
Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...

Join the forum, it's quick and easy

Daha İyi Hizmet Alabilmeniz İçin Üye Olunuz...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Anonymous
Misafir
Misafir

Ses sinemaya giriyor... Empty Ses sinemaya giriyor...

C.tesi Ara. 20, 2008 8:33 pm
Ses sinemaya giriyor...
Sinemada ses,sinemanın kendisi kadar eski bir buluştur.Sesli sinemanın ilk zamanlarında sesle görüntünün birlikte gitmesini sağlamanın güçlüğü,sesin yeniden çalınması,kolay aşılır engeller değildi.Bundan başka sessiz filmin kendine özgü yapısı,sanatı,tekniği bunun dışındaki ilerlemeler,mikrofonların gelişmesi bu alandaki çalışmaları hızlandırdı.Fakat bütün sinema tekniğini ealtüst edecek böyle bir yeniliğe sinemayı ellerinde tutan tekeller karşı koyuyorlardı.
Öte yandan sesli film üzerinde bulunan başlıca usüller de iki tekelin elinde (Amerika'da ''western electric co.,Almanya'da ''A.E.G.Tobis-Klangfilm'') iyeliğindeydi.Western kendi patentini HOllywood'un büyük ortaklıkalrına teklif etti,fakat hiçbiri geleceğine inanmadıkalrı bu buluşa yanaşmadılar.Sonunda iflas durumuna gelmiş küçük bir ortaklığın sahipleri olan Warner kardeşler ,talihlerini denemek üzere ''western''in buluşunu aldılar.İlk olarak yarı opera olan Don Juan 6 ağustos 1926'da New York'da gösterildi.Yalnız müzikli olan bu filmden sonra müzik ve konuşma taşıyan The Jazz Singer 6 Ekim 1927 de oynatıldı.Her iki filmdede seslendirme için plaklar kullanılıyordu.Sonradan sesin optik yolla film üzerine alınması denemelerine girişildi.İki filmin gördüğü rağbet,sesli filmin birdenbire gelişmesini sağladı..